سلام خدمت همه دوستان پروپیکسلی تو این قسمت در خدمت شما هستیم. با یک آموزش بسیار جذاب و دوست داشتنی. من نمی دونم که شما چال گونه دارید یا نه، اما من خودم هم از این نعمت زیبا برخوردار نیستم و می دونم خیلی از عزیزان هم همین وضعیت را دارند، و آرزو دارند که در تصاویر جذاب تر به نظر برسند.
ما در این آموزش یاد می گیریم که چگونه به کمک جادوی فوتوشاپ، لبخند های رویایی، با ایجاد چالِ گونه به ارمغان بیاوریم. پس تا آخر این آموزش با پروپیکسل همراه باشید!
آموزش ایجاد چال گونه روی صورت در فتوشاپ (Make Dimple)
مرحله اول:برای شروع کار ما باید یک مدل که به صورت طبیعی دارای چالِ گونه مناسب هست را (شماره1) انتخاب کنیم. البته انتخاب باید بسته به زاویه صورت عکس خودمان در تصویر انتخاب شود تا کار طبیعی تر به نظر برسد .
خب تصویر مورد نظرمان را با گرفتن و کشیدن (Click and drag) درون نرم افزار فوتوشاپ (شماره 2) رها می کنیم.
مرحله دوم:پس از ورود تصویر (مدل چال گونه دار) Opacity لایه آن را مقداری کاهش می دهیم (شماره 1) تا بتوانیم تصویر مدل زیر آن رامشاهده کنیم.خُب برای تغییر اندازه و موقعیت لایه با استفاده از کلید میانبر (Ctrl+T) بر روی کیبورد، حالت Free Transform را فعال می کنیم (شماره 2) . تا بتوانیم با تغییر اندازه و موقعیت تصویر (شماره 3)، صورت هر دو مدل را در یک راستا (شماره 4) قرار دهیم.خُب هر کجا که دوست داری چالِ گونه روی صورت مدلت قرار بگیرد دو تا تصویر را روی هم مچ کن.
یادت باشه!؟ چال گونه خیلی نباید از لب مدل دور باشه که کار را خراب می کنه.همچین مشکلی برای منم پیش آمده. که جهت صورت و رخ مدل ورودی (لایه شماره 1) با مدل اصلی (لایه بگراند) مخالف یکدیگر هستند.خُب خیلی مشکل بزرگی نیست همون طور که حالت Free Transform فعال هست بر روی تصویر ورودی راست کلیک کرده (شماره 4) و از لیست تنظیمات Free Transform که ظاهر می شود گزینه Flip Horizontal را انتخاب می کنیم (شماره 5). که این ابزار تصویر را در جهت افقی قرینه می کند.اگه دوباره موقعیت تصویر کمی تغییر پیدا کرد، با کوچک و بزرگ کردن، آن را تصحیح کنید و زمانی که کاملا از اندازه و موقیعت تصویر راضی بودید، با کلیک بر روی علامت تیک در سمت راست نوار گزینه Options (شماره 6)، یا زدن Enter مکان و موقعیت آن را تایید می کنیم.
مرحله سوم:در اینجا طبق (شماره 1) در تصویر، Opacity لایه ورودی (لایه شماره 1) را تا انتها یعنی 100 درصد افزایش می دهیم، تا تصویر به طور کامل واضح و نمایان شود.
حالا به سراغ نوار ابزار می رویم و ابزار Lasso Tool را انتخاب می کنیم (شماره 2)، و دور تا دور چالِ گونه را با ابزار Lasso Tool کشیده تا چالِ گونه مدل، به حالت انتخاب در بیاید (شماره 3).
حال باید یک لایه کپی از ناجیه انتخابی ایجاد کنیم ( از قسمت انتخابی ).
برای این کار ابتدا بر روی ناحیه انتخاب شده راست کلیک کرده (شماره 4)، تا لیست تنظیمات Selection فراخوانی شود و از این لیست گزینه Layer Via Copy را انتخاب می کنیم (شماره 5).
مشاهده می کنید که یک لایه کپی (جدید) فقط از قسمت انتخابی ایجاد شده است. بهتر است لایه ها را نام گذاری کنیم تا بتوانیم به سرعت آنها را پیدا کنیم.
مرحله چهارم:دیگه نیازی به لایه ای که وارد کرده بودیم نیست (لایه شماره 1) اما بهتر است به جای حذف آن، چشم لایه را (شماره 1) خاموش کنیم تا اگر نیاز شد بهش دسترسی داشته باشیم.
حال دوباره اما به صورت دقیق تر اندازه و موقعیت چالِ گونه را بر روی صورت مدل مشخص می کنیم.
با زدن کلید های میانبر Ctrl+T بر روی کیبورد، حالت Free Transform را فعال می کنیم (شماره 2).
پس از تنظیم اندازه و موقعیت چال گونه نیاز به یک ابزاری داریم تا بتوانیم حالت و فرم چال گونه را هم با صورت مدل مان تطابق دهیم.
برای فعال سازی این ابزار در حالت Free Transform بر روی چال گونه کلیک راست کرده (شماره 3)، تا لیست تنظیمات Free Transform ظاهر شود. از لیست گزینه Warp را انتخاب می کنیم (شماره 4)، تا حالت Warp نیز فعال شود.
با استفاده از هندل ها ( Point ها و بازوها ) کلیک و درگ موس، حالت و فرم مورد نظر را برای چال گونه به وجود بیاورید.
مرحله پنجم:خب چشم لایه چالِ گونه (لایه شماره 2) را هم موقت خاموش می کنیم (شماره 1)، تا بتوانیم بر روی منطقه انتخابی عملیاتی را اجرا کنیم.
ما باید ناحیه انتخابی را از همه طرف کوچک تر کنیم تا در مراحل بعدی هوش مصنوعی فوتوشاپ بتواند دو لایه مدل اصلی و چال گونه را با هم ترکیب کند.
دقت داشته باشید که در تمامی این مراحل نباید ناحیه انتخابی از بین برود. در صورت چنین اتفاقی باید به مرحله پنجم باز گردیم.
برای کوچک کردن ناحیه انتخابی از منوی select (شماره 2) مجموعه Modify (شماره 3) و در زیر مجموعه آن گزینه Contract را (شماره 4) انتخاب می کنیم.
تا پنجره Contract Selection فراخوانی شود.
در این پنجره، تعداد پیکسلی که از دور تا دور ناحیه انتخابی کم می شود را وارد می کنیم. که بر اساس کیفیت و اندازه هر تصویر (شماره 5) متفاوت است.
و پس از وارد کردن مقادیر بر روی Ok کلیک می کنیم تا تنظیمات اعمال شود (شماره 6).
اگر از مقداری که وارد کردی راضی نبودی خواستی دوباره امتحان کنی. با کلید های ترکیبی Ctrl+Z یک مرحله به قبل برگرد.
مرحله ششم:در این مرحله باید قسمت انتخابی که کوچک کرده بودیم را از لایه ای که از بگراند کپی کرده بودیم حذف کنیم. یعنی فقط این ناحیه از لایه کپی شده حذف می شود.
اگه متوجه نشدی صبر کن.
اول از همه لایه بکگراند یا همان مدل اصلی مان را خاموش می کنیم (شماره 1)، تا آسیبی به آن وارد نشود. و فقط لایه ای که از بگراند کپی کرده بودیم را روشن می گزاریم.
سپس بر روی لایه ای که از بگراند کپی کرده بودیم قرار گرفته و با زدن کلید Delete بر روی کیبورد ناحیه انتخابی را از لایه (شماره 2) حذف می کنیم.
دیگر نیازی به ناحیه انتخابی نیست، پس با زدن کلید های میانبر Ctrl+D ناحیه انتخابی را غیر فعال می کنیم (شماره 3).
مرحله هفتم:در این مرحله که مهم ترین مرحله در آموزش است، ما با استفاده از هوش مصنوعی فتوشاپ دو لایه مدل و چال گونه را با هم ترکیب می کنیم. ما برای ترکیب به هر دو لایه نیاز داریم پس چشم لایه چال گونه ( لایه شماره 2 ) را روشن می کنیم (شماره 1 در تصویر ) .
با نگه داشتن کلید Ctrl بر روی کیبورد بر روی هر دو لایه در پنل Layers کلیک می کنیم (شماره 2).
برای انجام عملیات از منوی Edit (شماره 3) گزینه Auto-Blend Layers را انتخاب می کنید (شماره 4).
در پنجره باز شده، Blend Method را در حالت Panorama قرار داده و تیک گزینه های Seamless Tons and Colors و Content Aware Fill Transparent Areas را فعال می کنیم (طبق شماره 5 در تصویر) و برای انجام عملیات بر روی Ok کلیک می کنیم (شماره 6).
مرحله هشتم:ما دیگر نیازی به لایه چال گونه و لایه کپی شده از بگراند نداریم چون که در مرحله قبل یک لایه جدید که ترکیب آنها است را به وجود آوردیم.
پس به همین منظور چشم لایه های چال گونه و لایه کپی شده از بگراند را خاموش می کنیم (طبق شماره 1 در تصویر) و چشم لایه بکگراند را که تصویر اصلی است، را روشن می کنیم (طبق شماره 2 در تصویر).
مرحله نهم:برای تاثیر بهتر شدن چالِ گونه بر روی صورت باید Blending mode لایه جدید را تغییر دهیم .
بر روی لایه ترکیب شده (جدید) قرار می گیریم و بر روی کشوی Blending modes کلیک می کنیم (شماره1). در کشوی باز شده بر روی گزینه Luminosity کلیک می کنیم (شماره 2).
و در آخر می توانیم با کم و زیاد کردن مقدار Opacity لایه ترکیب شده به نتیجه بهتر و مطلوب تری دست پیدا کنیم (شماره 3).
دوستان عزیز خسته نباشید، کمی مراحل طولانی بود اما ارزش داشتن چال گونه را داره!
امیدوارم که این آموزش هم مثل بقیه آموزش ها برای شما کاربردی و مفید واقع شده باشه.
اشتراک گذاری مطالب این سایت با دوستان خود، حمایتی ستودنی از طرف شما برای ما است.