گرافیک، هنر و خلافیت را، ساده، کامل و اصولی یاد بگیرید!

آموزش کم کردن و حذف نور زیاد عکس ها با فتوشاپ

حذف نور فلش در فتوشاپ


سلام عزیزان، عکاسی، حرفه ای پر پیچ و خم است، و استفاده از دوربین فقط به نظر راحت است. همه ما عکس های گرفته ایم که در نور روز بوده به دلیل متناسب نبود سایه ها با نور ها، دیگر این تصویر را تخریب شده خواندیم. و این اتفاق دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. که یکی از آنها قرار گرفتن مستقیم منبع نور در مقابل لنز، یا استفاده از اشیا سیقلی و طیف رنگی سفید هم این این مشکل را رقم می زند.

ما در این آموزش یکی از روش های اصلاح نور اضافی را برای شما آماده کرده ایم، که نسبتا بهترین روش در گروه آموزش های ساده است.

ما با استفاده از کپی کردن سایه های تصویر، باعث کاسته شدن نور ها می شویم، و اصلاح رنگ های تخریب شده هم از مزیت های این آموزش است، اما باید توجه داشت که در بعضی تصاویر به دلیل فاصله داشتن سوژه از منبع نور اگر همه تصویر با هم اصلاح نوری شود، ممکن است به نور بافت های موجود در سوژه آسیب وارد شود پس همیشه، فاصله باعث تغییر تنظیمات نوری می شود.

برطرف کردن سفیدی و نور زیاد در عکس با فتوشاپ

مرحله اول:

پس از وارد کردن تصویر به منوی Channels می رویم (طبق شماره1)، و چنل رنگی RGB را با گرفتن کلید Ctrl  و کلیک بر روی چنل، به حالت انتخاب در می آوریم. (طبق شماره2)

به حالت انتخاب در آوردن چنل رنگی

به منوی Layers باز کشته و  بر اثاث قسمت انتخاب شده، با فشردن کلیک های Ctrl + J یک لایه جدید می سازیم، که تنها قسمت های انتخابی در آن قرار دارد. (طبق شماره 3)

بر روی لایه جدید قرار گرفته و با کشودن قسمت Blending modes گزینه Multiply را به عنوان بلندینگ مود لایه انتخاب می کنیم. تا رنگ های تیره را با هم ترکیب کند، و روشنی ها را حدودا حذف کند. (طبق شماره 4 و 5)

تغییر بلندینگ مود

مرحله دوم :از لایه جدید دو تا پنچ کپی، نیسب به میزان تخریب تصویر می گیریم. (طبق شماره 1) دقت داشته باشید استفاده زیاد از حد هم، باعث تیره شدن بیش از نیاز تصویر می شود.

سپس همه لایه های کپی شده را با نگه داشتن Shift انتخاب می کنیم، با کلیک بر روی آیکن گروه، آنها را در یک گروه قرار می دهیم. (طبق شماره2)

کپی کردن لایه
حال بر روی لایه گروه که حاوی لایه ها است، راست کلیک کرده و در لیست باز شده، تنظیمات Blending options را فراخوانی می کنیم. (طبق شماره3 و4)

باز کردن تنظیمان

پس از اینکه پنجره Blending option گشوده شد، از مجموعه Blend If  که دو محور نوری در آن وجود دارد، درون محور Underlying Layer با نگه داشتن کلید Alt دو هندل روشنایی ها را از هم جدا نموده و یکی از آنها را به قدری به سمت تیرگی ها می کشیم که نور صورت و پوست سوژه به حالت مطلوب برسد. (طبق شماره 5) و پس از اتمام کار با زدن  OK تغییرات را ذخیره می کنیم. (طبق شماره 6)

اصلاح نور تصویر

مرحله سوم:در این مرحله برای ذخیره تمامی تغییراتی که تا الان انجام داده ایم با فشردن هم زمان کلید های Ctrl + Alt + Shift + E بر روی کیبورد، شاهد ایجاد یک لایه جدید که شامل تمامی تغییرات است می شویم. (طبق شماره1)

در قسمت دوم این مرحله باید تنظیماتی که برو روی گروه اعمال کردیم ریکاوری کنیم و به حالت اول بازگردانیم زیرا ما در یک لایه جدید از آن تنظیمات پشتیبانی گرفتیم.

برای این کار بر روی گروه راست کلیک کرده، و از لیست باز شده گزینه Clear Later Style را انتخاب می کنیم، که تنظیمات اعمال شده به حالت اول باز گردد. (طبق شماره 2 و3)

بازگرداندن تنظیمات به حالت اولیه

مرحله چهارم:اگر به یاد داشته باشید، تنها قسمت های از بدن سوژه بود، که نمی بایست تحت تاثیر این تغییرات قرار بگیرد، پس ما آن لایه که به عنوان پشتیبان ذخیره کرده بودیم، استفاده می کنیم تا این مناطق کمی روشن تر از بقیه تصویر شود.

برای اینکه این لایه فقط بر روی قسمتی از تصویر اعمال شود، از Mask استفاده می کنیم، ما نیاز به یک Mask داریم که معکوس باشد، پس برای ساخت Mask هم زمان با فشردن و نگه داشتن کلید Alt بر روی آیکن Mask کلیک می کنیم تا به صورت معکوس ساخته شود. (طبق شماره1)

بر روی Mask ساخت شده کلیک می کنیم، (طبق شماره2) و برای ویراش، از براش استفاده می کنیم، براش را در منوی ابزار فعال می کنیم. (طبق شماره3) باید توجه داشته باشید که رنگ براش باید حتما سفید باشد، ما با فشردن کلید X می توانیم هر لحظه بین دو رنگ فور گراند و بک گراند سوییچ کنیم. (طبق شماره 4)

این شورت کات بسیار کاربردی می باشد، زیرا هر لحظه  پس از براش زدن شاید اشتباهی رخ بدهد و نیاز به اصلاح با رنگ مخالف باشد.

الان باید پوست و صورت سوژه خود را براش بکشیم (طبق شماره5)، توجه داشته باشید که می توانید با کم و زیاد کردن میزان غلظت (Opacity) براش تاثیر کمتری با بیشتری بر روی صورت و پوست داشته باشد.

روشن کردن برخی از مناطق تصویر

می توایند نتیجه کار که بسیار زیبا  و لطیف شده است را مشاهده کنید. ما در این آموزش سوژه را انسان قرار دادیم، اما سوژه می تواند هر چیزی باشد.

قبل و بعد از اعمال تغییرات

قبل و بعد

نتیجه گیری: بهترین راه برای درمان پیشگیری است، اگر در هنگام عکاسی به شرایط محیطی توجه داشته باشیم، همچین مشکلاتی برای ما پیش نخواهد آمد. اما استفاده از این تکنیک می توان جلوه و پویایی تصویر را به آن بازگردان، با افزایش ابتکار خود می توانید با ترکیب این تکنیک و دیگر آموزه ها، تصاویرتان را فوق العاده و حرفه ای بکنید.